Inlagda salta citroner.

Viktigt med eko citron!
7 ekologiska citroner
Himalayasalt eller havssalt
Vatten
En 1 liters glasburk
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skär som ett kors ➕ nästan helt igenom på 4 av citronerna. Pilla bort kärnorna. Salta ordentligt på alla klyftorna.
Gör rent glasburken ordentlig, låt burken stå i kokhett vatten en stund. Slå bort vattnet. Lägg 1msk salt i botten av burken. Tryck ner de 4 citronerna så det blir trångt i burken. De övriga 3 citronerna pressas och saften slås i burken. Häll på kokhett vatten tills 🍋 är täckta av vätska. Sätt på locket och skaka burken litegrann och låt stå mörkt och svalt i minst 1 vecka, helst 30 dagar. Förvara sedan i kylen. Hållbarhet 6 månader.
Jättegott tillbehör till all mat. Grillat eller i grytor eller som pickels 😁
Man kan smaksätta med en kanelstång, chilli eller lagerblad.
.