Casa de Montaña

Inspiration & motivation i Spanien och Sverige

Inlagda salta citroner.

Publicerad 2020-05-15 17:32:00 i Allmänt,

Viktigt med eko citron! 
7 ekologiska citroner
Himalayasalt eller havssalt 
Vatten
En 1 liters glasburk
 
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skär som ett kors ➕ nästan helt igenom på 4 av citronerna. Pilla bort kärnorna. Salta ordentligt på alla klyftorna.
 
 
Gör rent glasburken ordentlig, låt burken stå i kokhett vatten en stund. Slå bort vattnet. Lägg 1msk salt i botten av burken. Tryck ner de 4 citronerna så det blir trångt i burken. De övriga 3 citronerna pressas och saften slås i burken. Häll på kokhett vatten tills 🍋 är täckta av vätska. Sätt på locket och skaka burken litegrann och låt stå mörkt och svalt i minst 1 vecka, helst 30 dagar. Förvara sedan i kylen. Hållbarhet 6 månader. 
 
Jättegott tillbehör till all mat. Grillat eller i grytor eller som pickels 😁
Man kan smaksätta med en kanelstång, chilli eller lagerblad. 
.  

Om

Min profilbild

Ewalena Berg

Den här bloggen innehåller recept, huskurer, vitaminer, mineraler, inspiration och örtkunskap. Samt information om målarkurser i Spanien och Stockholm. Recepten är till 98 % vegetariska, ekologiska, nötfria, laktosfria och glutenfria. Ewalena är kursledare, akupressör, konstnär, reseledare och författare. Casa de Montaña betyder berghuset och i Ewalena Bergs hus ryms lite av varje! Hemsida: http://www.casademontana.se/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela