Goda vegetariska kåldolmar 😊

Glutenfri och laktosfri och mjölkproduktsfri
Koka råris och låt det svalna, gärna dagen innan.
Koka ett vitkålshuvud i vatten någon minut. Låt svalna en stund så du inte bränner dig.
Stek champinjoner, lök, vitlök, soltorkade tomater, krydda med buljong, timjan, oregano, salt och svartpeppar.
Blanda ihop allt och Mixa hälften. Blanda omixad och mixad mat. Ta en liten klick i varje vitkålsblad och rulla ihop och lägg i en ugnsform. Slå i lite buljong i botten av formen.
Blanda soja, sirap, salt och lite olja och pensla ovanpå.
In i ugnen i cirka 30 minuter. Ös vätskan flera gånger och ta ut ur ugnen när den har fått färg.
Till det kokt potatis och inlagd gurka.
Sås på skyn från ugnsformen, havregrädde, lite svartvinbärsgele, några droppar tabasco och salt och peppar.
Mums! ❤️