Casa de Montaña

Inspiration & motivation i Spanien och Sverige

Rotsaksgratäng i bullformar eller ugnsform (Vegan)

Publicerad 2018-12-22 19:44:00 i Allmänt, glutenfri, glutenfritt, grönsaker, havregrädde, julmat, laktosfri, laktosfritt, rotsaker, vegan, vegetariskt,


 
  • Skala och hacka alla grönsaker utom spenaten.
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Vispa ihop havregrädde och havre-creme fraiche och låt koka upp i en kastrull cirka 2 minuter.
  • Lägg allt utom spenaten i en bunke salta och peppra och rör om.ordentligt
  • Varva grönsaker, lägg spenaten i ett lager på mitten
  • Grädda gratängen i ugnsformen cirka 45 minuter tills grönsakerna fått färg, känn efter när grönsakerna är mjuka.
  • Grädda gratängen i bullformarna cirka 20 minuter. Håll koll, kan vara olika för olika ugnar.
  • Du kan även använda folieformar, jag tog dubbla pappersformar, för det blir lite blött. 
 
Ingredienser
1 kg potatis
2 sötpotatisar
1 liten kålrot
3 palsternackor
2 st gula lökar
1 påse babyspenat
2 dl havre creme fraiche
3 dl havregrädde
Salt och svartpeppar efter smak.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ewalena Berg

Den här bloggen innehåller recept, huskurer, vitaminer, mineraler, inspiration och örtkunskap. Samt information om målarkurser i Spanien och Stockholm. Recepten är till 98 % vegetariska, ekologiska, nötfria, laktosfria och glutenfria. Ewalena är kursledare, akupressör, konstnär, reseledare och författare. Casa de Montaña betyder berghuset och i Ewalena Bergs hus ryms lite av varje! Hemsida: http://www.casademontana.se/

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela